maandag 29 november 2010

Werk werk werk!!!

Man, man, man wat hebben wij veel werk in het eerste leerjaar! Elke dag leren lezen, rekenen, zwemmen, schrijven,… Onze tijd wordt zeker niet verwaarloosd!!!
Maar wat doen onze mama’s en papa’s eigenlijk terwijl wij hard aan het werk zijn in de klas? We gingen eens een kijkje nemen

-Wist je dat Céline, Frienne, Briek, Milan, Ruben, Maxime en Senne al cement kunnen maken? Dat leerden ze bij de papa van Céline . Ze mochten  zand en water in de betonmolen helpen gieten en konden zien hoe alles mooi gemengd werd.  Geen wonder dat gevraagd werd om  speelkleertjes aan te trekken!  Op het einde mochten ze een ritje maken met de tractor! Wat een avontuur!
-Aan de kassa zitten van een heuse supermarkt, is dat niet de droom van elk kind? Producten scannen of intikken, vertellen hoeveel de klant moet betalen, wisselgeld geven en een ‘bedankt en tot ziens’ uitschreeuwen!  Winkeltje spelen 'voor echt'!  Super (markt)! En als je dan nog eens een pizza en een fruitbrochette mag maken en inpakken EN een rijsttaartje mag afbakken dan is je dag als zes-jarige toch compleet, niet? Bedankt mama van Maïté!
-We gingen ook met enkele kinderen naar …de dokter!  Niet dat die kindjes moordend ziek waren, hoor.  Nee, de mama  van Lander Vandeputte had hen uitgenodigd om een kijkje te  nemen in haar ‘dokterspraktijk’. Ze keken toe hoe de mama van Lander bloed trok van de juf (en nee, juf viel niet flauw!!!)  en ze mochten ook zelf eens bij elkaar ‘doktertje spelen’.  Leuk, toch?
-Balletjes  rollen geblazen bij de mama van Laura! Zij heeft namelijk een kipkar. De balletjes werden dus uiteraard gemaakt van kippenvlees. De kip werd gemalen, in balletjes gerold en dan gebakken.  En daarna? Smullen maar …hmmm! Laura, Sarah, Bastien, Pieter en Hanne keerden tevreden terug! 
-Robbe, Jaro, Rune, Yarne en Mathias  gingen naar de kapper (mama van Robbe) En ook Yentl, Ahdan, Leon, Arne, Lars en Floor wilden wel eens een kapster aan het werk zien (mama van Yentl). Ze mochten van heel dichtbij kijken naar alle kammetjes, borstels,scharen en kapperspulletjes. Er Toen ze terugkwamen roken hun haren geweldig lekker en Floor ..die glinsterde en blonk … net een prinsesje
-Lies, Cuento, Ruben Aya  en Sophie vertrokken van de Stationsstraat tot aan het einde van  de Rozebeeksestraat , want daar is de fietsenhandel van Liesjes papa. Wat waren de kinderen onder de indruk van al die prachtige splinternieuwe fietsen. Al gauw had elk van hen hun droomfiets uitgekozen. Ze hielpen de fietsenmaker ook bij het herstellen van de lekke band van  ..de fiets van Zwarte Piet! Ook zij hadden, aan hun glunderende oogjes te zien,  een fantastische namiddag achter de rug.
-Tot slot gingen ook een aantal kinderen op bezoek bij Bakkerij Thomas. Camille, Jinte, Niels, Wout, Alana en Jelle mochten in de werkplaats van de bakker zelf een broodje bakken.  Dat  kregen ze mee naar school. Hmmmm …wat rook het lekker in de gangen van de school! Wat was het moeilijk om te wachten tot thuis om te smullen, hé  Jelle ;-) ?
Nu  weten we wat 8  papa’s of mama’s  uitspoken als wij in de klas zijn …maar…
Wat doen al die andere papa’s en mama’s van de kinderen van het eerste leerjaar ?  Opgepast, misschien staan we binnenkort eens aan jullie deur! Tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten